Jeremy Pryce

Hur länge har du varit verksam inom friidrotten (som både aktiv/tränare)?

 

Jag har varit verksam som tränare sedan 91. Blev rekryterad som hopp tränare till IF Kville av Curre Ljung.

Har du själv varit aktiv inom friidrotten – med vad i så fall?

 

Som aktiv var jag hoppare, men huvudinriktning höjd. Personliga rekord 2.13 (längd 7.05, tresteg 15.07). Min friidrottskarriär är relativ kort (4 år) då en patella ruptur satte stop 1986 (Jag var då 23 år).

Vad har du som målsättning som tränare? 

Att utveckla aktiva som människor. Friidrott är mitt redskap.

Vad tycker du om GKIK’s mål med tokyonext.se – att få med representation till Tokyo OS 2020?

Jag tycker det är spännande! I Viktoria Karlsson´s fall är det fullt realistiskt då hon har redan gjort 5 internationella mästerskap, tagit 3 medaljer och rankas topp 6 i världen. Potentialen finns i truppen. Det återstår att se om vi tränare/ledare kan tillsammans hjälpa andra utvecklas optimalt. De aktiva är unga och torde ha chans att utvecklas ytterligare mot senare mål - tänker på Paris 2004. Att redan nu ställa in siktet högt och ett sätt att fokusera och kanalisera krafter mot sin utveckling.

Har du någon förebild som tränare?

vårt att säga...... John Wooden, legendarisk College basket tränare i USA imponerar med sitt förhållningssätt till personlig utveckling genom idrotten. Det är ett hållbart förhållningssätt som sätter idrotten i dess rätta perspektiv som samhällspelare. Men jag har ingen enskild tränare som jag tycker "det är min förebild" på så sätt. Däremot tar jag mycket från många och anpassa det till mig själv och min personlighet. Om ledarskap skall vara autentiskt är det viktigt att man använder sig av sig själv genom att vara sig själv.

Jeremy har ett engagemang i både IFK Göteborg friidrott och GKIK.

Jeremy är huvudtränare för Viktoria Karlsson och stöttar några "hoppare" i TokyoNext-gruppen.

Detta är ett bra exempel på att det går att samverka mellan klubbgränserna.